Over mijzelf 2022-06-23T12:51:53+01:00

Over mijzelf en mijn werkwijze

Mijn naam is Kees Aaldijk (1947).

Als psycholoog zie ik psychische problemen veelal als een uitdaging en een middel tot groei. Van onze onvolkomenheden kunnen we het meeste leren.

In mijn praktijk heb ik in de loop der jaren heel wat mensen ontmoet met de meest uiteenlopende klachten. Velen van hen waren vastgelopen in de GGZ of ‘uitbehandeld’. Een transpersoonlijke of integrale aanpak kon dan een nieuw perspectief bieden waardoor herstel alsnog mogelijk was.

Mijn visie heb ik vastgelegd in een tweetal boeken, die ik samen met mijn vrouw Marijke heb geschreven: Vensters op een transpersoonlijke werkelijkheid (2007) en De Geheimen van de Ziel (2009). Dit laatste boek bevat ook een bijlage voor therapeuten.

Werkwijze

Mijn werkwijze is ontleend aan westerse psychotherapeutische methoden en aan Boeddhistische en esoterische tradities. Daarin heb ik in de loop der jaren een eigen vorm gevonden. Met behulp van, onder andere, innerlijke beelden en regressies help ik mensen om trauma’s en andere onverwerkte ervaringen los te laten. Vervolgens kan dan een nieuw zelfbeeld worden ontwikkeld. Uitgangspunt van de therapie is altijd het herstel van de eigen autonomie en de ontwikkeling van een gezond zelfbewustzijn.