Transpersoonlijke Traumatherapie 2021-01-18T13:59:35+01:00

Transpersoonlijke Traumatherapie

Met behulp van Transpersoonlijke Traumatherapie kunnen enkelvoudige trauma’s dikwijls snel worden opgelost. Ook complexe trauma’s die niet met behulp van EMDR kunnen worden verholpen zijn met behulp van Transpersoonlijke Traumatherapie vaak gemakkelijk te verhelpen.

Veel algemene psychische klachten kunnen worden herleid tot traumatische ervaringen en een opeenstapeling van zulke ervaringen kan leiden tot ernstige psychiatrische aandoeningen. Door de achterliggende trauma’s op te lossen kunnen die klachten snel verdwijnen.

Helaas blijven veel trauma’s in het onderbewustzijn verborgen of ze zijn zo heftig dat de confrontatie ermee een nieuw trauma zou kunnen veroorzaken. Hierdoor zijn ze moeilijk toegankelijk voor reguliere therapievormen maar met behulp van Transpersoonlijke Traumatherapie kunnen ook deze trauma’s doorgaans snel worden opgelost.

Ik kan ervaren welke emotionele verstoringen er in het (onder-)bewustzijn van de cliënt aanwezig zijn. Samen met de cliënt kunnen we die trauma’s dan oplossen waardoor de aandoening kan verdwijnen. Ook onbewuste verstoringen of ernstige trauma’s die niet met behulp van EMDR kunnen worden opgelost zijn op deze manier te verhelpen.

Werkvormen

Mijn benadering is anders dan andere reguliere of complementaire therapieën. Je hoeft bij mij niet veel te vertellen omdat ik de verstoring waar het om gaat ook zonder jouw toelichting zelf kan ervaren. Voor het oplossen van die verstoring hoef je het trauma ook niet te ‘herbeleven’. Ik werk met innerlijke beelden en de verstoringen die daarin zichtbaar worden ruimen we samen op. Als je een beetje affiniteit hebt voor wat ik doe dan kunnen we zo in korte tijd veel bereiken.

Behandelresultaten

Eenvoudige trauma’s en weinig gecompliceerde problemen kunnen doorgaans in één of enkele gesprekken worden verholpen. Dat geldt ook voor trauma’s die te complex zijn om met behulp van EMDR te kunnen worden behandeld.
Ook langdurige (psychiatrische) klachten kunnen in relatief korte tijd worden verminderd.
Als gemiddelde wordt bij mensen die al 10 jaar ernstige problemen hebben de volgende verbetering gevonden:
Na 2 maanden een klachtenreductie van 60%.
Na 4 maanden een klachtenreductie van 70%.
(Uitgaande van 3 behandelsessies per maand.)

Meer informatie over deze therapie kun je vinden op de pagina Publicaties.

(folder Transpersoonlijke Traumatherapie)

(*) Ik heb geen of geen goede ervaringen met aandoeningen zoals schizofrenie, autisme en verschillende persoonlijkheidsstoornissen.